Nu e banc! Cum au reacționat salvamontiștii după ce o femeie din Argeș i-a chemat pentru a-i recupera telefonul căzut într-o groapă

Publicat: 29/01/2020 | 10:40

O femeie din Argeș a facut deliciu unei conversații cu salvamontiștii. Aceasta a sunat la Salvamont Argeș pentru a le cere ajutorul celor de acolo pentru aș-i recupera telefonul mobil.

Femeia le-a povestit salvamontiștilor cum a fost plecată într-o drumeți în zona Vârfului Negoiu din Făgăraş, pe parcursul căreia și-a pierdut telefon, ce a căzut într-o prăpastie. Așa că a solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru al recupera.

Cazul pe cât este de amuzant, pe atât este de trist. Serviciul Public Salvamont Argeş a postat pe contul de Facebook întreaga conversație cu femeia și au trans un semnal de alarmă.

„Apel direct, astăzi… o voce feminină, plăcută, vioaie. ‘Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului. (…) La coborâre, am scăpat telefonul pe un vâlcel lateral’ Ei, şi? îmi zic… ‘Care ar fi şansele să îl recuperez? Ştiţi, am informatii foarte importante pentru mine în acel telefon!’. Nu-mi vine să cred… ‘Zero, niciuna!’ zic eu. ‘Da, dar să ştiţi ca i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!’. ‘Îmi pare rău, noi salvăm oameni, nu căutăm telefoane (…)’. ‘Nici dacă plătesc?’. ‘Puteţi plăti un ghid montan ca să vă însoţească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost…’. Vizibil dezamăgită, uşor enervată, mă salută şi închide”.

Deși salvamontiștii s-au amuzat pe baza întâmplări au vrut și să sublinieze că asemena cazuri nu trebuie să se mai repete .  „Dacă derapaţi cu autoturismul, dar nu sunteţi răniţi, dacă vă pierdeţi telefonul, dacă pică netul la cabană, vă rugăm să nu apelaţi Salvamont. Aţi putea bloca linia pentru o alarmă reală”, au conchis ei.