Nu e banc! Câți lei costă o mască de protecție de unică folosință pe eMag. Din 15 mai, e obligatorie!

Publicat: 23/04/2020 | 10:01

Ieri, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în spațiul public, dar și atunci când folosim transportul în comun.

În plină pandemie, astfel de măști au ajuns să coste extrem de mult și, pe lângă faptul că trebuie să scoatem din buzunar sume impresionante pentru a le achiziționa, au devenit și…pe cale de dispariție! De la începutul pandemiei, măștile de protecție au început să se împuțineze, iar la un moment dat, un set de astfel de măști ajunsese să coste nici mai mult, nici mai puțin de 500 de lei.

CITEȘTE ȘI – ANUNȚUL LUI IOHANNIS! ROMÂNII VOR FI OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ DE PROTECȚIE!

Acum, o mască de protecție de unică folosință costă 2,99 lei, iar spre deosebire de perioada în care pentru o singură mască eram nevoiți să scoatem din buzunar chiar și 15 lei, este un preț rezonabil.

Măștile de protecție, obligatorii de la 15 mai

„A apărut o idee care a dus la multă nelinişte. Într-un astfel de plan propunea cineva o măsură aberantă, ca persoanele de peste 65 de ani să fie carantinate.

Dragii mei, aşa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel nu aş putea să le spun.

VEZI ȘI – KLAUS IOHANNIS ÎI LINIȘTEȘTE PE VÂRSTNICI: „ STAŢI LINIȘTIȚI, NU VINE NIMENI SĂ VĂ IA DE ACASA SĂ VĂ DUCĂ ÎN CARANTINĂ”

Persoanelor în vârstă le spun: staţi liniştiţi, nu vine nimeni să vă ia de acasă să vă ducă în carantină, nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie vom veni şi vă vom explica despre ce măsuri trebuie luate ca să vă protejaţi voi faţă de această boală, în niciun caz statul nu va veni să impună astfel de măsuri inumane, care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul XXI.

Astfel de planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în rândul populaţiei”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.