Novak Djokovic a contractat noul coronavirus. Alți 3 sportivi au fost testați pozitiv, după ce au participat la Adria Tour, organizat în plină pandemie

Publicat: 23/06/2020 | 16:22

Novak Djokovic a contractat noul coronavirus și a anunțat vestea delicată pe contul său de Twitter. Și soția lui, Jelena Djokovic, a fost diagnosticată cu boala rară din China, însă, cei doi copii ai lor au avut rezultate negative la testul pentru COVID-19. Din păcate, alți trei sportivi au fost testați pozitiv, după ce au participat la Adria Tour care a fost organizat de liderul mondial al tenisului masculin în plină pandemie. 

Citește și: Pericol de infecție cu noul coronavirus la terase. Greșeala pe care o fac angajații

Novak Djokovic a contractat noul coronavirus: “Copiii au avut rezultat negativ”

În vârstă de 33 de ani, sârbul Novak Djokovic a dezvăluit azi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Anunțul vine după ce Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki, preparatorul fizic al liderului mondial al tenisului masculin, Kristijan Groh, antrenorul lui Dimitrov, Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată au aflat că s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, au relatat jurnaliștii de la BBC.

“În momentul în care noi am ajuns la Belgrad, am mers să fim testați. Rezultatul meu a fost pozitiv, la fel ca și al Jelenei, în timp ce rezultatele copiilor noștri sunt negative.

Tot ce am făcut în ultima lună a fost cu inima deschisă și cele mai bune intenții. Turneul avea menirea de a uni și de a trimite un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune (…)” este o parte din postarea făcută pe Twitter de Novak Djokovic.

Nu rata: ANUNȚ. Când va avea loc cea de-a 78-a ediţie a Globurilor de Aur, în contextul pandemiei de coronavirus

Află și: Alina Pușcaș, infectată cu noul coronavirus, momente de tensiune în spital! Ce așteaptă cu sufletul la gură: “Doar atât am să-ți spun!”

Novak Djokovic, criticat pentru organizarea Adria Tour în plină epidemie de COVID-19

După cum puteți vedea în galeria foto a articolului, la evenimentul sportiv de care s-a ocupat Novak Djokovic nu s-au purtat măști și nici nu s-a păstrat distanțarea socială. De altfel, el este considerat responsabil pentru deznodământul nefericit.

Djokovic, criticat pentru organizarea evenimentului, au titrat jurnaliștii de la publicația New York Times; de altfel, ei au mai scris că sârbul se confruntă cu un val de contestatari.

Descoperă și: OMS a făcut bilanțul epidemiei de coronavirus: Peste 8 milioane de infectări, aproape 500.000 de decese

Alexander Zverev şi Marin Cilic, alţi doi sportivi care au participat la Adria Tour, au fost testaţi şi ei, iar rezultatele sunt negative.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar.