Noul manager al Spitalului Județean Suceava, restricții pentru angajați. Nu au voie să spună ce se petrece în unitatea spitalicească

Publicat: 27/03/2020 | 16:44

Noul manager al Spitalului Județean Suceava a impus restricții pentru angajați. Aceștia nu au voie să spună ce se petrece în unitatea spitalicească.

Astăzi, este a doua zi în care doctorul Florin Filip este manager interimar al Spitalui Județean Suceava. Managerul le-a impus câteva restricții angajaților, iar daca acestea nu sunt respectate ei vor fi sancționați. (CITEȘTE ȘI: MIRCEA BADEA, DISCUȚIE CU O DOCTORIȚĂ DIN SUCEAVA, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS. ESTE BULVERSANT CE I-A DEZVĂLUIT CADRUL MEDICAL. “HARNEALA ASTA NU MAI ESTE DE ACTUALITATE!”)

„Prin prezenta se reaminteste intregului personal obligația pastrarii secretului de serviciu referitor la informațiile legate de activitatea curenta inclusiv datele cu caracter personal ale pacientilor internati, rezultate sau analize de laborator, situatia internatilor in Spitalul Județean Suceava etc. Salariatii care nu respecta aceste cerinte se expun sanctiunilor legale in vigoare”, le-a transmis managerul interimar, Florin Filip, salariaților Spitalui Județean Suceava.

 

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, unde este cel mai mare focar de coronavirus din țară, a fost demis din funcție, miercuri, de către președintele CJ Suceava, Gheroghe Flutur, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tătaru.

„Managerul Vasile Rîmbu a fost demis, așa am înțeles, nu de mult timp. Domnul secretar de stat Nelu Tătaru a cerut demisia, iar președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a acceptat acest lucru. Era și normal să fie așa pentru că datorită unor grave erori manageriale s-a ajuns aici, a explodat acest focar de COVID19 și acum suntem pe primul loc în România”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Hancu, președintele Colegiului Medicilor Suceava.