Noul bilanț tragic din Italia! 756 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului

Publicat: 29/03/2020 | 20:41

Noul bilanț tragic din Italia! 756 de persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului. Un număr de 3.815 italieni au fost confirmați cu noul coronavirus astăzi.

În total au murit în Italia 10.779 persoane de la debutul pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 756 de decese. În total sunt 97.689 cazuri confirmate în Italia, cele mai multe în zona Lombardia. Numărul persoanelor vindecate este 13.030.

Alina Vivsenco, o româncă de 47 de ani din Italia se numără printre primii oameni care au fost infectați cu coronavirus. Aceasta locuiește cu soțul ei, dar și cu fiul lor de 21 de ani, în Val di Susa, în apropierea orașului Torino. Pentru Alina, totul a început pe 28 februarie 2020, atunci când a simțit că nu se simte bine și a ajuns pe mâna medicilor. (CITEȘTE ȘI: CUM SE POATE AȘA CEVA?! O EMISIUNE TV DIN ITALIA A ANUNȚAT CORONAVIRUSUL ÎNCĂ DIN NOIEMBRIE 2015)

Cu toate acestea, românca de 47 de ani a primit un tratament cu antibiotice și a fost trimisă acasă. În numai câteva zile, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și s-a dus de urgență la spitalul din Rivoli.

Alina a primit o nouă șansă la viață

În ciuda faptului că a fost testată pozitiv cu Covid-19, românca a fost din nou trimisă acasă, unde a stat până în data de 13 martie. Starea de sănătate tot mai precară de la o zi la alta a făcut-o să ajungă din nou la spital, în Torino, în stare gravă. În momentul în care medicii au preluat-o, plămânii Alinei mai funcționau la un sfert din capacitatea normală, informează torinoggi.it.

Din fericire, medicii au putut să facă un miracol pentru românca de numai 47 de ani și au reușit să o salveze.

„Din momentul în care am primit oxigen, m-am simțit mult mai bine. După câteva zile am început să mă simt mai bine și am fost externată. Pe 22 martie am fost din nou testată, iar rezultatul a fost tot pozitiv. Mă simt în continuare foarte slăbită, sunt acasă și mă odihnesc. Medicii, asistentele, toată lumea din spitalul din Cuneo. Toți sunt niște îngeri. Le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut pentru mine. Am fost norocoasă pentru că m-am numărat printre primii pacienți și am avut un pat și oxigen” a spus românca, pentru sursa citată.