Noua tulpină de coronavirus se extinde! Încă patru membri ai familiei tinerei din Giurgiu s-au infectat

Publicat: 10/01/2021 | 21:35

Încă patru membri ai familiei tinerei de 27 de ani din Câmpurelu, județul Giurgiu, care a fost depistată cu noua tulpină de COVID-19, s-au infectat. Femeia, pacientul 0, nu călătorise în Marea Britanie și nici într-o altă țară.  

Cele patru persoane confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu în timp ce contacții din aceeași familie sunt în carantină la domiciliu. (CITEȘTE ȘI: PRIMUL PACIENT CU NOUA TULPINĂ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. CUM SE SIMTE FEMEIA INFECTATĂ)

Potrivit DSP Giurgiu, tânăra s-a prezentat, împreună cu copilul, pe ianuarie, la camera de gardă a UPU din cadrul Institutului Matei Balș, prezentând simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar o zi mai târziu, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2. Cele două persoane, mamă și fiică, au primit decizii de izolare la domiciliu, anunță antena3.ro.

Pe 4 ianuarie, au mai fost testați 5 membri ai aceleași familii, deoarece prezentau simptome ușoare. Rezultatele acestora au relevat faptul că trei persoane sunt pozitive. Persoanele infectate cu noua tulpină nu au istoric de călătorie în Marea Britanie.

O femeie din Vaslui care venise din Marea Britania a evitat izolarea

O femeie din Vaslui, care tocmai ce revenise din Marea Britanie, unde s-a descoperit noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, a fost găsită într-o stațiune montană. Se retrăsese la munte să se distreze. Era singura fără mască. (NU RATA: UN CERCETĂTOR ROMÂN, STABILIT ÎN MAREA BRITANIE, DESPRE NOUA TULPINĂ DE COVID-19. ESTE MAI CONTAGIOASĂ ÎN RÂNDUL COPIILOR SAU AL TINERILOR?)

O vasluiancă ce se întorsese recent din Marea Britanie și care ar fi trebuit să fie în carantină a fost găsită de jandarmii din Brașov în zona telecabinei Capra Neagră. Potrivit Jandarmeriei Brașov, femeia a fost legitimată, duminică, în jurul orei 12.00, deoarece nu purta mască de protecție. Potrivit reprezentanților IPJ Brașov, era singura turistă care nu purta masca de protecție.

În urma verificărilor, jandarmii au aflat că femeia ar fi trebuit să se afle în carantină, în municipiul Vaslui, ca urmare a revenirii în țară din Regatul Unit al Marii Britanii. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea carantinei și a fost anunțat DSP-ul.