Noua tulpină a virusului îngenunchează Marea Britanie! Record absolut de îmbolnăviri: peste 53.000 de cazuri în 24 de ore

Publicat: 29/12/2020 | 22:33

Marea Britanie este răpusă de epidemie. Din cauza noii tulpini a virusului numărul de îmbolnăviri a explodat, atingând noi recorduri. Sistemul sanitar este și el supra aglomerat, iar medicii fac față cu greu valului de pacienți.

Marea Britannie se confruntă cu o accelerare a epidemiei și înregistrează noi recorduri de îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore au existat alte 53.135 de noi cazuri de persoane infectate, un bilanț fără precedent de la începutul pandemiei, relatează AFP, citată de Agerpres. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ ÎN MAREA BRITANIE! O NOUĂ TULPINĂ DE SARS-COV-2 A ÎNCEPUT SĂ SE RĂSPÂNDEASCĂ)

Deși sunt impuse restricții dure în mare parte a țării, oamenii continuă să se infecteze cu o viteză alarmantă. Astfel, din cauza creșterii din ultimele zile, Marea Britanie a ajuns la un numărul total de 2.382.865 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. Bilanțul negru al deceselor a ajuns și el la un număr ridicat de 71.567 de decese, dintre care 414 înregistrate marți.

Luni, 28 decembrie, s-au înregistrat 41.385 de noi cazuri, iar în spitalele din Marea Britanie figurau 20.426 de pacienți infectați cu SARS-COV-2. Potrivit directorului adjunct al furnizorilor de servicii pentru sistemul de sănătate britanic, Saffron Cordery, o mulțime de spitale și paramedici se plâng că este o perioadă „incredibil de aglomerată”, din cauza noii tulpini a coronavirusului, „care se răspândește mai repede”, dar și a lipsei de personal.

(VEZI ȘI: RAED ARAFAT, DESPRE NOUA TULPINĂ DE COVID, DESCOPERITĂ ÎN MAREA BRITANIE: „AM SUSPENDAT ZBORURILE”)