Noua tulpină a coronavirusului, mult mai contagioasă față de varianta originală, din Wuhan. Țările unde a făcut deja ravagii

Publicat: 06/05/2020 | 07:51

Cercetătorii au identificat o nouă tulpină a coronavirusului care a devenit dominantă la nivel Mondial și pare a fi mai contagioasă față de versiunile care s-au răspândit în primele zile ale pandemiei. Studiul a fost realizat de oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos, SUA.

VEZI AICI: CARE SUNT, DE FAPT, CELE TREI TULPINI DE CORONAVIRUS CARE S-AU RĂSPÂNDIT ÎN LUME! ÎN SUA, UN ALT TIP DE VIRUS A UCIS 500.000 DE OAMENI

În Europa, noua tulpină a apărut în februarie, după care a ajuns pe Coasta de Est a Statelor Unite. De la jumătatea lunii martie, a devenit tulpina dominantă pe plan global, anunță mediafax.ro.

BRAZILIA. Bilanț negru: 600 de noi decese. Ce se întâmplă cu vârful pandemiei în această țară din America Latină

Potrivit studiului, în afara faptului că se răspândește mai rapid, tulpina are și capacitatea de a-i face pe cei infectați mai vulnerabili la o a doua infecție după ce au contractat o dată boala.

Nu este clar locul în care a apărut noua tulpină, dar datele arată că a infectat rapid mai multe persoane decât tulpinile din Wuhan, China, iar în câteva săptămâni a devenit tulpina predominantă în mai multe țări.

Oamenii de știință au identificat 14 mutații

Potrivit cercetătorilor, această combinație a noii tulpini față de predecesoarele sale arată că este mult mai infecțioasă, dar nu se știe exact motivul. Echipa Los Alamos a identificat 14 mutații.

NU RATA: “CHINEZII AU FĂCUT CORONAVIRUSUL ÎN LABORATOR ȘI NOI AVEM DOVADA”. ULTIMA TEORIE A CONSPIRAȚIEI POATE PORNI AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL

Oamenii de știință s-au concentrat pe o mutație numită D614G, care este responsabilă de schimbarea vârfurilor virusului.

Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă”, a anunțat Bette Korber, unul dintre autorii studiului.

Până în prezent, COVID-19 a infectat peste 3.5 milioane de oameni și a provocat peste 250.000 de decese.