Nou-născut mort, într-o localitate din Mureș. Tânăra mamă are o explicație șocantă

Publicat: 27/06/2020 | 12:41

Moarte șocantă a unui bebeluș într-o localitate din Mureș. Nou-născutul a fost găsit de autorități în latrina din curtea casei. Explicația tinerei mame este sinistră.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târnăveni au fost sesizați în jurul orei 5.00 și anunțați că tânara ar fi suferit o naștere spontană și nu și-ar fi dat seama că în timp ce se află la toaletă este pe punctul de a naște.

CITEȘTE ȘI: Rapperul Huey a fost împușcat în plină stradă, iar medicii nu au reușit să îl salveze. Primele imagini de la locul asasinatului

Anchetatorii ajunși la fața locului au constat că bebelușul era deja mort și l-au trasnportat la IML pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei morții.

Polițiștii o cercetează pe femeia care și-a scăpat copilul în toaletă pentru infracțiunea de uciderea ori vătămarea nou-născutului , a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

România, pe primul loc la numărul de mame minore din Uniunea Europeană

Aproape 20.000 de mii de minore devin mame în România în fiecare an, ceea ce plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul mamelor adolescente.

CITEȘTE ȘI: Se interzic telefoanele care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT! Companiile care nu se conformează riscă amenzi uriașe

Copiii născuți de adolescente sunt condamnați încă de naștere la o viață grea și sunt mai vulnerabili atât social, cât și medical, în multe cazuri vorbind despre nașteri premature sau sarcini care nu au fost monitorizate medical.

„De cele mai multe ori, adolescentele mame provin din medii sărace, fără acces la asistență medicală constantă și de calitate. Și de aici, consecințe extrem de grave și, din păcate, ireversibile: nașteri premature, mortalitate infantilă ridicată, copii crescuți de copii, în medii socio-economice precare, perpetuând, de fapt, discriminările”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

CITEȘTE ȘI: Donald Trump pune piciorul în prag! A semnat un decret prin care protestatarii care vor vandaliza orice statuie publică vor fi încarcerați