Nou focar de COVID-19 în România. Peste 31 de muncitori din Brăila, depistați pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 14/06/2020 | 11:57

Reprezentanţii Prefecturii Brăila au anunțat că 31 de muncitori pakistanezi din campusul de la Vădeni au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19.

Potrivit sursei citate, „Rezultatele testelor efectuate ieri, 12 iunie, de la muncitorii pakistanezi din campusul de la Vădeni, au sosit astăzi (sâmbătă n.r.) şi se prezintă astfel: 31 teste pozitive, un rezultat neconcludent (va fi reanalizată proba) şi 67 negative. Pacienţii infectaţi sunt internaţi în spital”, a anunţat Prefectura Brăila.

Citește și: SUA stă pe un butoi de pulbere. Încă un tânăr afro-american ucis de polițiști, la Atlanta

Nu sunt primii pakistanezi infectați

Aceștia nu sunt primii infectați. La începutul lunii iunie alţi opt muncitori pakistanezi au fost confirmaţi cu COVID-19, după ce nu ar fi respectat regulile interne şi ar fi mers, în timpul liber, în judeţul vecin Galaţi. În total, la nivelul judeţului Brăila au fost confirmate 88 de cazuri de infectare cu COVID-19, scrie Agerpres.

Focar și într-un spital din Iași

Nouă cadre medicale de la Institutul Regional de Oncologie Iași sunt infectate cu noul coronavirus., potrivit unui raport de sâmbătă. Este vorba despre opt asistenți și un rezident.

Nu uita de: Tânăra incendiată de bărbatul pe care l-a cunoscut pe rețelele de socializare se află în stare gravă la spital. „Are șanse minime de supraviețuire”

„În primă fază, un asistent medical care își desfășoară activitatea în incinta Blocului Operator din Institut a fost descoperit ca fiind infectat cu noul coronavirus. Din acest motiv s-a decis demararea imediată a unei anchete epidemiologice pentru stabilirea tuturor contacţilor direcţi şi pentru testarea personalului medical din cadrul acestei secţii. Au fost efectuate 286 de recoltări de la personalul medical din cadrul institutului.

Rezultatele de laborator au evidențiat faptul că au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus încă opt cadre medicale, șase asistenți medicali de la blocul operator, un asistent medical de la sterilizare și un medic rezident care completa fișe la spitalizarea de zi, în total fiind nouă persoane depistate cu COVID-19”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași, potrivit Observator.