Nou focar de coronavirus, în România! Peste 10 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19

Publicat: 07/06/2020 | 17:32

După ce 24 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus la o fabrică din Iași, a apărut un nou focar! Mai exact, 12 persoane au fost confirmate cu COVID-19 la secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Drobeta Turnu Severin.

A apărut un nou focar de coronavirus, în România! La Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin, 12 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Din primele informații, se pare că este vorba despre 9 cadre medicale și 3 pacienți, notează antena3.ro.

NU RATA – PERICOLUL NU A DISPĂRUT! A APĂRUT UN MARE FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN URZICENI! 21 DE ANGAJATE ALE UNUI ATELIER DE CROITORIE AU FOST CONFIRMATE CU SARS-COV-2

Din totalul de 12 cazuri, 9 sunt cadre medico-sanitare – 1 medic, 5 asistenți medicali și 3 infirmiere – și 3 pacienți internați în secția Neurologie, în perioada 17 mai – 6 iunie, mai scrie sursa citată. Persoanele infectate cu noul coronavirus au fost internate în spitalul Covid – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin, precum și în spitalul suport Covid- Orșova.

Focar de coronavirus și în Iași

Peste 20 de persoane de la o fabrică din Iași au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dispus întreruperea activităţii într-o secţie a fabricii din municipiul Paşcani, notează antena3.ro

„Testările ulterioare au arătat că încă 22 de angajaţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. În momentul de faţă sunt 26 de persoane confirmate pozitiv. Măsura de întrerupere a activităţii a fost luată pentru 14 zile, perioadă în care angajaţii acestei secţii trebuie să stea izolaţi la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”,a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei, focar de COVID-19

Mai mulți polițiști de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliției Capitalei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, iar alți 10 se află în izolare la domiciliu. Primul caz pozitiv la Serviciul Furturi Auto a fost înregistrat în 26 mai.

CITEȘTE ȘI – FOCAR DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR DIN OLT! CÂȚI AGENȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV CU BOALA RARĂ DIN CHINA

Poliția Capitalei a emis un comunicat în care a anunțat că a fost declanșată o anchetă epidemiologică, intrând în izolare la domiciliu toți polițiștii care au intrat în contact direct cu primul polițist confirmat pozitiv.