Nou focar de coronavirus! 39 de copii din Pașcani au fost infectați

Publicat: 25/06/2020 | 07:15

Un nou focar de coronavirus a fost anunțat în România! Nu mai puțin de 39 de copii de la două centre din Pașcani au fost infectați cu virusul COVID-19.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE CORONAVIRUS LA UN ABATOR DIN GERMANIA. 1.300 DE ANGAJAȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV, JUMĂTATE DINTRE EI SUNT ROMÂNI

La sfârșitul săptămânii trecute au fost confirmate 16 cazuri în rândul angajaților centremor. Copiii infectați sunt asimptomatici și au fost separaţi de cei care nu sunt bolnavi, potrivit Mediafax. „Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru”, a declarat Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Din cele două centre de copii nu mai puțin de 16 angajați au fost diagnosticați, sâmbătă dimineaţă, în urma testării, infectați cu virusul COVID-19. Tot atunci DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni. „Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje”, a explicat Florin Ion.

Nou focar de coronavirus! 39 de copii din Pașcani au fost infectați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că în prezent Guvernul nu ia în considerare carantinarea județelor în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nici nu o exclud în caz de forță majoră. (NU RATA: FOCAR DE CORONAVIRUS LA SPITALUL JUDEȚEAN BRĂILA. OPT CADRE MEDICALE INFECTATE)

”În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi. Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a spus Tătaru.