Noile măsuri de relaxare care intră în vigoare sâmbătă, la miezul nopții

Publicat: 12/06/2021 | 11:35

Noi măsuri de relaxare intră în vigoare sămbătă, la miezul nopţii, odată cu prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile.

Starea de alertă va fi prelungită în România, cu încă 30 de zile, începând de sâmbătă, de la miezul nopţii. Odată cu noua HG adoptată de Guvern, voi fi și noi măsuri de relaxare.

Printre ltele, Guvernul a decis ca evenimentele private să se poată organiza în interior cu 200 de persoane, în localităţile cu incidenţă mai mică de 3 la mie şi doar dacă persoanele sunt vaccinate, trecute prin boală sau prezintă un test negativ de coronavirus.

În exterior, persoanele pot participa la evenimente private până la capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt permise evenimente de campanie electorală, cu participarea a 1.000 de persoane, în aceleaşi condiţii. Pe 28 iunie, în cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 pot participa spectatori cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Am să vă dau câteva elemente importante. În primul rând, se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova, Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani. Se permite în data de 28 iunie 2021 participarea la evenimentul sportiv organizat pe teritoriul României în cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Un alt treilea lucru important – permiterea organizării şi desfăşurării în aer liber întrunirilor, evenimentelor aferente campaniilor electorale aferente alegerilor locale parţiale din 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane. Numărul patru prevede extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunţi, botezuri, la un număr de participanţi la maxim 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi pentru fiecare persoană”, a afirmat Florin Cîţu.

Lista completă a măsurilor poate fi accesată AICI