Noi restricții pentru românii care vor să își petreacă vacanța în Grecia! Ce codiții trebuie să respecte turiștii după 1 iulie

Publicat: 29/06/2020 | 08:02

Epidemia de coronavirus încă își face simțită prezența. Așa că măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 încă sunt necesare și prezente în mai toate țările. În acest context, au fost anunțate noi reguli pentru românii care plănuiesc să își petreacă vacanța în Grecia.

Noi restricții intră în vigoare începând cu data de 1 iunie. Astfel, turiștii care vor intra în Grecia atât cu mașina personală, cât și cei care vor merge cu autocarul, avionul sau pe mare, au obligația de a completa un formular de localizare. Acesta poate fi completat atât online, cât și de mână, cu 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia. (CITEȘTE ȘI: VESTE PROASTĂ PENTRU ROMÂNII CARE AU ÎN PLAN SĂ MEARGĂ ÎN GRECIA! ANUNȚUL MAE)

De asemenea, data de 1 iunie aduce pentru Grecia și redeschiderea a 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi. Însă trecerea nu este liberă și încă există restricții cu privire la nouă țări: Marea Britanie, Suedia, SUA, Rusia, Israel, Qatar, Emiratele Unite ale Arabiei, Arabia Saudită și Macedonia de Nord.

Ce date trebuie completate în formularul de localizare

Cei care își doresc să meargă în Grecia trebuie să ofere anumite informații personale, prin intermediul chestionarului. Aceștia vor anunța unde merg, unde vor fi cazați și persoanele de contact. Mai mult, se vor face teste aleatorii și există hoteluri destinate carantinei, care sunt obligatorii în toată Grecia. Toate persoanele testate pozitiv vor intra în carantină timp de 14 zile. (VEZI ȘI: BULGARIA, GRECIA ȘI SERBIA INTENȚIONEAZĂ SĂ CREEZE O BULĂ TURISTICĂ! MOTIVELE PENTRU CARE ROMÂNIA REFUZĂ PROPUNEREA)

Fiecare hotel sau pensiune din Grecia va avea un doctor care se va ocupa de turiștii care nu se vor simți bine. Apoi aceștia vor fi trimiși la spital. Deși în Grecia numărul de infectări a crescut, turiștii se arată dornici de a-și petrece vacanța aici. Recent, au fost înregistrate cozi de kilometrii întregi la intrarea în țară.