Noi restricții pentru români! Germania a anunțat modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul său

Publicat: 11/01/2021 | 14:57

Germania impune noi restricții la graniță. Începând cu 11 ianuarie 2021, toate persoanele care merg în acest teritoriu trebuie să aibă test COVID-19 negativ și să stea în carantină.

Germania aplică măsuri drastice pentru cetățenii care vin din zonele de risc, în care se încadrează și România. Începând cu data de 11 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele de risc, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus ori să facă un altfel de test în Germania. (CITEȘTE ȘI: ANGELA MERKEL A FĂCUT ANUNȚUL! GERMANIA PRELUNGEȘTE CARANTINA ȘI IMPUNE NOI RESTRICȚII)

În cazul efectuării testului anterior în Republica Federală Germania, proba trebuie să fie făcută cu maximum 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul german. De asemenea, certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Carantină de 10 zile

Mai mult, persoanele care sosesc în Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate în vederea autoizolării pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. (VEZI ȘI: GERMANIA A ÎNREGISTRAT CEL MAI MARE NUMĂR DE DECESE DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de 10 zile doar dacă este efectuat un al doilea test, din ziua 5, după intrarea în Germania, și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Respectarea regulilor în ceea ce privește carantina este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.