Noi restricții la munte! Rata de infectare a depășit pragul de 3 la mie. Măsuri întră în vigoare de marți

Publicat: 12/04/2021 | 15:52

De marți seara se impun noi restricții la munte. Staţiunea Predeal a ajuns la o rată de infectare cu Covid-19 de peste trei la mia de locuitori, așa că o să fie aplicate noi măsuri.

Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Braşov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori (CITEȘTE ȘI: RESTRICȚIILE DE CIRCULAȚIE VOR FI RIDICATE DE PAȘTE! PÂNĂ CÂND VOR FI DESCHISE MAGAZINELE ÎN VINEREA MARE)

Astfel, începând de marţi, de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricții noi. Restaurantele şi cafenelele din hoteluri îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi, în timp ce prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar în spaţiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber, notează news.ro

″Începând cu data de 13.04.2021, ora 00:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Braşov.

Noi restricții în Predeal

Staţiunea Predeal este a doua din zonă unde se impun restricţii din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Într-o situație similară se află Sinaia, unde indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori. (VEZI ȘI: RESTRICȚIILE DIN CAPITALĂ AU FOST PRELUNGITE CU ALTE 14 ZILE. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN WEEKEND)

Începând de marți, după miezul nopții, restaurantele şi cafenelele din interiorul clădirilor îşi suspendă activitatea, iar la cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate acolo. De asemenea, prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

 

Sursa foto: Primăria Predeal