Noi restricții în Italia pentru sărbătorile de iarna! Italienii pot primi maximum doi vizitatori

Publicat: 19/12/2020 | 11:10

Anul acesta sărbătorile de iarnă o să arate diferit pentru italieni. Au fost anunțate noi restricții, iar Guvernul de la Roma a impus măsuri de carantină la nivel naţional pentru sărbătorile de sfârşit de an.

Noile măsuri vin după ce experţii au avertizat că Italia continuă să se confrunte cu un risc ridicat de contaminare cu noul coronavirus. Astfel, pentru a limita răspândirea virusului au fost adoptate restricţii de tip “zonă roşie”: carantinarea populaţie acasă, cu excepţia motivelor legate de muncă, sănătate, treburi urgente, precum şi închiderea majorităţii magazinelor.

Noile restricții de tip „zonă roșie” o să fie valabile în perioada sărbătorilor, în intervalul 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie şi 5-6 ianuarie, a anunţat premierul Giuseppe Conte la încheierea unei şedinţe de guvern. (CITEȘTE ȘI: ANGELA MERKEL ANUNȚĂ MARELE “LOCKDOWN”. CE RESTRICȚII INTRĂ ÎN VIGOARE, ÎN GERMANIA)

„În rândul experţilor noştri există îngrijorări puternice cu privire la riscul creşterii curbei infecţiei în perioada Crăciunului”, a motivat Giuseppe Conte introducerea noilor reguli.

Maximum doi vizitatori

În perioada 28-30 decembrie şi pe 4 ianuarie se vor aplica măsurile de tip “zonă portocalie”, care permit oamenilor să se deplaseze în oraşele de reşedinţă şi să deschidă magazinele, cu excepţia barurilor şi a restaurantelor. (VEZI ȘI: FRANȚA PRELUNGEȘTE RESTRICȚIILE! CE SE VA ÎNTÂMPLA DE CRĂCIUN ȘI REVELION)

În aceste perioade, celor care locuiesc în oraşe mai mici li se va permite să călătorească pe o rază de 30 de kilometri faţă de locul de reşedinţă, cu excepţia capitalelor de provincie, a mai precizat premierul italian.

Mai mult, în perioada zilelor de izolare, se pot primi maxim doi vizitatori, în afara copiilor cu vârsta sub 14 ani.

La începutul lunii decembrie guvernul italian a introdus alte restricţii pentru perioada sărbătorilor de sfârşit de an, printre care prelungirea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii şi limitarea deplasărilor între regiuni