Noi reguli începând cu 15 mai. Cum vom circula cu transportul în comun, după expirarea stării de urgență

Publicat: 09/05/2020 | 16:40

După expirarea stării de urgență, pe români îi așteaptă o viață nouă și, desigur, noi reguli după care să se ghideze în societate. Începând cu 15 mai, regulile se schimbă și în privința folosirii transportului în comun, au anunțat autoritățile. 

Ne așteaptă noi reguli pentru folosirea transportului în comun, începând cu data de 15 mai. Potrivit informațiilor oferite de autorități, accesul în transportul în comun se va face doar cu purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere nasul și gura.

REVENIREA LA BIROU. Recomandările INSP: Portul obligatoriu al măștii, termometrizarea zilnică și paravane de protecție

La îmbarcarea, dar și la debarcarea din vehicul, pasagerii vor păstra distanța de 1 metru între ei. De asemenea, numărul pasagerilor va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea vehiculului. Se vor face dezinfecții permanente, din 4 în 4 ore, iar pentru vehiculele ce au curse mai lungi de 4 ore, dezinfecția se va face la începutul și la sfârșitul cursei, notează antena3.ro.

Sursa citată menționează faptul că sistemul de ventilație va fi mărit și se va circula, atunci când este cazul, cu toate geamurile vehiculului deschise.

Dezinfecția se va face prin metode umede, evitându-se măturarea și orice altă acțiune care implică atingerea și răspândirea prafului din vehicul, ținând cont de faptul că virusul COVID-19 „se ascunde în mizerie și praf”.

Se vor comunica în permanență măsuri pentru prevenirea și răspândirea virusului COVID-19, prin intermediul stațiilor din interiorul vehiculului.