Noi precizări despre situația alarmantă de la Spitalul din Suceava! Nelu Tătaru: „În acest moment e cea mai fierbinte zonă din România”

Publicat: 25/03/2020 | 20:58

Suceava este unul dintre orașele cel mai afectate de epidemia de coronavirus. Aici s-au înregistrat până în acest moment șase decese provocate de virusul COVID-19.

În urma semnalului de alarmă tras de cadrele medicale care au spus că sunt nevoite să aibă grijă de pacienți, deși nu au echipament de protecție, au fost luate măsuri, care să remedieze situația. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut noi precizări cu privire la condițiile revoltătoare de la Spitalul Județean Suceava. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNEI ASISTENTE DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SUCEAVA: ”SOȚUL MEU A MURIT DE DIMINEAȚĂ. VREAU SĂ PLEC”)

„Pacienții de la Suceava primesc tratament pentru coronavirus. Eu am terminat ședința cu puținii medici care au mai rămas la Spitalul Județean Suceava. Țin să menționez că a trebuit să aducem profesioniști de la Iași.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași am suplimentat numărul de ventilatoare din clădirea nouă. Sunt cazuri din ce în ce mai grave. În acest moment avem 5 cazuri de pacienți care au nevoie de respirație asistată. La Suceava erau 234 de medici, dar ei sunt acum pozitivi. Am început să mobilizăm tot ce înseamnă personal din centrul universitar, medici specialiști, rezidenți în ultimul an.

După ce dezinfectăm spitalul mare, îi vom muta în acele secții. Cred că rezolvăm în 48-72 de ore. În acest moment, Spitalul din Suceava e cea mai fierbinte zonă din România. 

Astăzi au plecat 200 de teste din Suceava, pe lângă cele 177 pozitive până acum”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.