Noi informații uluitoare despre COVID-19. Ce se întâmplă cu persoanele care poartă ochelari

Publicat: 01/08/2020 | 16:45

De la începutul pandemiei mondiale de coronavirus, la nivel mondial s-au făcut numeroase cercetări pentru ca virusul să fie mai bine înțeles și să se afle cum anume acționează, cine este mai expus și cine este mai ferit de riscul infectării. Un specialist american a oferit detalii de ultim moment cu privire la modul în care sunt protejate de noul coronavirus persoanele care poartă ochelari. 

Dr. Anthony Fauci, un cunoscut și apreciat expert american în boli infecţioase a oferit informații prețioase pentru oameni, legate de infecția cu noul coronavirus. 

Specialistul a descoperit faptul că persoanele care poartă viziere sau ochelari sunt mai ferite de riscul infectării, deoarece saliva nu mai poate intra direct în ochi.

„Dacă aveţi ochelari de protecţie sau un scut facial, ar trebui să le folosiţi”, a spus dr. Fauci, pentru ABC News, despre riscul infectării cu noul coronavirus.

Masca de protecție nu este suficientă?

Deși experții ne recomandă să purtăm masca de protecție atât pe nas, cât și pe gură, specialistul american susține că, pentru a ne proteja mai bine în fața virusului, trebuie să ne protejăm ochii, gura, dar și ochii.

„Dacă doriţi cu adevărat o protecţie imbatabilă, este nevoie să vă protejaţi gura, nasul, dar şi ochii“, a spus dr. Anthony Fauci, la postul american. De asemenea, acesta a vorbit și despre folosirea vizierei și despre modul în care aceasta ne poate oferi protecție în fața noului coronavirus.

Dr. Fauci a punctat faptul că aceasta este eficientă, deşi nu are etanşeitatea ochelarilor speciali.

De ce nu poartă românii masca de protecție

În plină pandemie de coronavirus, românii încă se îndoiesc de existența virusului, chiar dacă numărul infectărilor din România depășește, de aproape 2 săptămâni, 1.000. Deși autoritățile ne sfătuiesc să purtăm masca de protecție, unele persoane nu o poartă și chiar le instigă și pe altele la același lucru. De ce nu poartă românii masca de protecție? Simplu: nu cred în ea…