Noi informații în cazul băiețelului mort după o vizită la stomatolog. S-au făcut percheziții la clinica și domiciliul medicului anestezist

Publicat: 18/02/2020 | 17:57

Percheziții de amploare astăzi în județul Argeș în dosarul în care este cercetată moartea băiețelului de 4 ani decedat după o anestezie generală la clinica dentară pentru copii din Pitești. Polițistii au efectuat trei percheziții pe raza municipiului Pitești și municipiului Curtea de Argeș, în dosarul privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Perchezițiile au fost efectuate la sediul clinicii dentare, la societatea medicului specialist în anestezie și terapie intensivă și la domiciliul medicului care a realizat activitatea de analgosedare a copilului. (CITEȘTE ȘI: BĂIEȚELUL DE 4 ANI MORT DUPĂ CE A FOST LA MEDICUL STOMATOLOG, SEDAT CU PROPOFOL ȘI KETAMINĂ)

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente și înscrisuri precum și un aparat folosit pe parcursul procedurii medicale.

Medicul anestezist, Adrian Dinescu, cel care a făcut anestezia copilului de patru ani, a spus că a respectat toate protocoalele medicale şi că a folosit în cazul copilului de patru ani o analgo-sedare pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.

”Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”, a spus Adrian Dinescu.

S-au făcut percheziții la clinica și domiciliul lui Adrian Dinescu