Noi informații despre medicul Cătălin Denciu. Nelu Tătaru: Există posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare

Publicat: 22/11/2020 | 11:39

Sarea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a încercat să salveze pacienții, este una stabilă. Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că acesta ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

Cătălin Denciu, medicul erou, se află internat la o clinică din Belgia. Acesta a fost transportat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România și este supravegheat în permanență de medici. Potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, în prezent starea acestuia este staționară, iar săptămâna viitoare o să fie supus unei intervenții chirurgicale. (CITEȘTE ȘI: CĂTĂLIN DENCIU, MEDICUL EROU DE LA PIATRA NEAMȚ, NU VA MAI PUTEA PROFESA: ”NU ȘTIM DACĂ VA RĂMÂNE CU TOATE DEGETELE DE LA MÂINI”)

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat Nelu Tătaru.

Soția medicului va merge în Belgia

Nelu Tătaru a mai declarat că soția medicului Cătălin Denciu va merge și ea săptămâna viitoare în Belgia. Aceasta o să fie alături de soțul său atunci când o să fie detubat.(VEZI ȘI: ÎNCĂ DOI PACIENȚI ȘI-AU PIERDUT VIAȚA, ÎN URMA INCENDIULUI DE LA SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN NEAMȚ)

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește și...