Noi informații! Cum se simte românul infectat cu virusul ucigaș, care a fost pe nava de croazieră ”Diamond Princess”

Publicat: 14/02/2020 | 22:29

Noi informații! S-a aflat care este starea de sănătate a românului infectat cu virusul ucigaș. Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autorităţile nipone, cât şi cu cetăţenii români, acordând asistenţă consulară în limita competenţelor legale.

Românul infectat cu coronavirus se simte bine, acesta urmând să fie supus unor teste medicale suplimentare în spitalul din Japonia unde este internat. Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, vineri, la unitatea medicală în care acesta este internat.

„Potrivit datelor obţinute de reprezentantul misiunii diplomatice, starea de sănătate a acestuia este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare. Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetăţenii români”, precizează MAE.

Românul diagnosticat cu coronavirus a fost pe nava de croazieră ”Diamond Princess”, aflată în carantină, în Japonia. În total, pe vasul nipon sunt 17 cetățeni români, dintre care 15 sunt turiști, iar doi sunt membri ai echipajului.

Cetățeanul român a fost transferat într-un salon izolat, iar acum se află sub tratament la un spital specializat pentru asemenea situații.

„Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, potrivit MAE.

Peste 200 de cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate pe vasul de croazieră din Japonia.