Noi detalii în cazul fetei de 18 ani din Satu Mare care a fost ucisă și îngropată pe un câmp

Publicat: 13/03/2020 | 08:14

Apar noi detalii în cazul fetei de 18 ani, ucise în județul Satu Mare de iubitul ei. Potrivit unor apropiați ai fetei, care era elevă la un liceu din Baia Mare, cei doi se cunoșteau de puțină vreme, între ei doi abia începând să fie o relație.

Băimăreanul în vârstă de 21 de ani a fost identificat și reținut imediat, după care a fost internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, unde s-a stabilit că avea discernământ la momentul faptei. Potrivit anchetatorilor, în 5 martie, acesta ar fi luat-o pe fată cu mașina și s-a deplasat cu ea prin municipiul Satu Mare, „lipsind-o de libertate și exercitând presiuni asupra ei”.

„În cauză s-a reţinut că la data de 05.03.2020, inculpatul CCM împreună cu victima TCA s-au deplasat cu un autovehicul în municipiul Satu Mare şi în împrejurimi. Pe parcursul acestor deplasări, inculpatul a exercitat acte de constrângere psihică asupra victimei lipsind-o de libertate. În noaptea de 5/6 martie 2020, în apropierea localităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, prin aceleaşi mijloace de constrângere, inculpatul a condus victima pe un câmp arat, unde a exercitat asupra ei acte de violenţă fizică, lovind-o cu pumnii şi cu obiecte contondente, iar apoi, inculpatul a suprimat viaţa victimei înecând-o în apa unui şanţ. În vederea ascunderii urmelor infracţiunii inculpatul a îngropat pe câmp cadavrul victimei, telefoanele acesteia şi alte mijloace de probă. Ulterior, la data de 08.03.2020 inculpatul a încercat să părăsească ţara, fiind depistat la punctul de trecere a frontierei Petea şi predat organelor de poliţie”, au spus anchetatorii.

„Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată anchetatorii. Băimăreanul este acum cercetat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi omor calificat.

 

Romana Anghel