Noi detalii ies la iveală din ancheta care-l vizează pe Victoraș Micula. Beizadeaua îl certa pe șeful IPJ Bihor că-l opresc mascații în trafic

Publicat: 30/12/2020 | 14:40

 

Judecarea propunerii de arestare în lipsă formulată pe numele lui Victoraș Micula a fost amânată pe 28 decembrie de către Tribunalul Bihor. Însă ies la iveală noi detalii din anchetă care arată cât de strânsă era legătura dintre Micula Jr. și șeful IPJ Bihor. 

Judecătorii de la Tribunalul Bihor au dispus „îndeplinirea legală a procedurii de citare cu inculpatul”, în Elveția, unde Micula locuiește de mai bine de o jumătate de an, potrivit ebihoreanul.ro.  Pentru că apărătorii n-ar fi depus niciun document din care să reiasă că milionarul și-a stabilit domiciliul sau reședința în hotelul din Elveția și ar putea oricând să se mute la o altă adresă, procurorul de caz s-a opus deciziei de amânare. Însă, în ciuda opoziției procurorului dezbaterile vor avea loc pe data de 26 ianuarie 2021.

Potrivit actului de acuzare, Victoraș Micula ar fi avut o relație foarte apropiată cu cadre din poliția care activează în municipiul Oradea încă din 2014. Atât de strânsă este legătura încât, la un moment dat, beizadeaua ar fi primit acordul de a conduce o autospecială de poliție, pe raza municipiului Oradea cu semnalele acustice pornite și îmbrăcat în uniformă de polițist. Potrivit informațiilor judiciare, la dosar ar exista o înregistrare video, arată ziare.com.

CITEȘTE ȘI: „ SPEAK, GEST OBSCEN LA ADRESA ADELINEI PESTRIȚU. BRUNETA O SĂ-ȘI IASĂ DIN MINȚI

Victoraș Micula ar fi exploatat constant slăbiciunile morale ale polițiștilor

În baza „prieteniei” pe care o avea cu oamenii legii, Victoraș Micula a avut acces direct la logistica Poliției. A putut să intre oricând și-a dorit în sediul Poliției Municipiului Oradea în zonele în care persoanelor străine le este interzis accesul. De altfel, a putut să participe, din proprie inițiativă și la acțiuni ale poliției. Și mai mult decât atât, și-a permis să-l contacteze în miezul nopții pe inspectorul-șel al IPJ Bihor și să-l „tragă de urechi”  că mascații l-au oprit în trafic.

Micula Jr. și-a atribuit calitatea de „chestor de poliție”

Și asta nu e tot. Beizadeaua a ajuns „să se deplaseze cu autospecialele Poliției la evenimente/incidente sesizate de diferite persoane fizice pe care tot el le generase, să indice polițiștilor pe cine să sancționeze și pe cine nu, să folosească arme în scopuri recreative pe raza municipiului Oradea, să ignore constant obligativitatea montării plăcuței de înmatriculare pe autoturisme ori să vâneze din elicopter”.

Mai mult decât atât, pentru a-i umilii pe cei care lucrează în cadrul IPJ Bihor, băiatul de bani gata și-a atribuit calitatea de „chestor de poliție”, conform anchetei.

CITEȘTE ȘI: „RELAȚIA LOREI CU IONUȚ GHENU, AFECTATĂ DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: ”AM TRECUT PRIN FOARTE MULTE STĂRI”