Noi detalii despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț. „Avem speranțe”

Publicat: 17/12/2020 | 12:54

Apar noi informații despre medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu. Acesta se află încă la secția de Terapie Intensivă, iar medicii speră că va putea pleca acasă pe picioarele lui.

A trecut o lună de când eroul de la Piatra Neamț, medicul Cătălin Denciu, a fost transferat la spitalul militar din capitala Belgiei. A ajuns pe mâna medicilor cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar specialiștii nu i-au dat mari șanse de supraviețuire.

Cătălin Denciu a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, iar în prezent, acesta se află sub atenta supraveghere a medicilor care speră într-o minune.

„A trebuit să-i aplicăm mai multe tratamente pentru a-l putea ține în viață și a-l vindeca.

El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință” a spus Dr. Soete Olivier, anestezist terapie intensivă.

Ce se va întâmpla în continuare cu medicul erou de la Piatra Neamț

Specialistul din Belgia a vorbit și despre procesul de vindecare al medicului erou de la Piatra Neamț. Potrivit acestuia, Cătălin Denciu va fi ținut sub supraveghere medicală timp de câteva luni sau chiar ani, până când intervențiile chirurgicale se vor vindeca complet.

„Este importantă și profunzimea rănilor pentru că dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi. Ar fi foarte periculos. După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile” a mai completat specialistul.