Nimeni nu se aștepta! Cât timp rezistă coronavirusul pe banii românești

Publicat: 07/04/2020 | 08:13

De la apariția coronavirusului au existat numeroase speculații legate de temperaturile la care rezistă virusul, dar și la modul de transmitere al acestuia. Deși în primă fază s-a spus că virusul Covid-19 rezistă până la 3 zile pe banconote, adevărul este altul. 

Potrivit ultimelor informații făcute publice de către cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong, coronavirusul este extrem de afectat de temperaturi înalte, peste 65 de grade, temperaturi la care poate muri în numai 5 minute. Cu toate acestea, la numai 4 grade, SARS-Cov-2 poate rămâne stabil, iar infecția poate ține până la 2 săptămâni.

Tass.com informează că noul coronavirus poate rămâne activ 0 săptămână la temperaturi de 22 de grade Celsius, la 37 de grade rămâne activ două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute.

MASACRU LEGALIZAT | Te poți îmbolnăvi de COVID-19 chiar și când ai o activitate specifică în preajma Paștelui. Autoritățile sanitare-veterinare au clarificat situația

Deși s-a spus că virusul rezistă 3 zile pe hârtie, specialiștii informează că noul coronavirus moare în numai 3 ore. Deci, pe bancnotele românești acesta nu rezistă mai mult de 3 ore. Mai mult, Covid-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă și nu mai mult de o săptămână pe oțel inoxidabil și materiale plastice. Pe suprafața exterioară a măștilor medicale, virusul rezistă nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).