Nicoleta Nucă, mesaj surprinzător pe tema coronavirusului: “Facem provizii ca pentru Apocalipsă! Mi-aș dori ca în locul acestei panici să…”

Publicat: 15/03/2020 | 13:25

Coronavirusul crează haos în rândul românilor, iar cei mai mulți și-au făcut, deja, provizii, mai ales că, de luni, va fi instaurată starea de urgență pe teritoriul țării. În ciuda situației, Nicoleta Nucă îndeamnă la calm și optimism.

Cântăreața este de părere că românii nu trebuie, sub nicio formă, să-și piardă optimismul. “Deși perioada în care suntem este mai mult neagră decât alba, ar fi benefic pentru toți să o vedem și pe cea albă, sa gândim pozitiv și constructiv pentru binele general, dar și individual.. Da, îmi dau seama că nu este atât de ușor, însă cred că dacă ne mobilizăm, ne respectăm unii pe alții și, cel mai important, respectăm regulile de igienă și autoizolare, putem evita răspândirea virusului și mai mult, astfel depășind acest moment de criză”, este mesajul scris de Nicoleta Nucă pe o rețea de socializare.

(VEZI AICI: CE ÎNSEAMNĂ PENTRU ROMÂNIA STAREA DE URGENȚĂ. MARE ATENȚIE)

Mi-aș dori ca in locul acestei PANICI generalizate, sa aibă loc o MOBILIZARE generală în care în loc să facem provizii ca pentru Apocalipsă, să ne ajutăm reciproc și să ne gândim și la ceilalți din jur respectând distanța unii față de ceilalți atunci când mergem în locuri publice, să ne spălam și igienizăm pe mâini, să stăm mai mult în casă și, mai ales, să învățam o lecție importantă din asta: societatea în care trăim are o structură fragilă, însă fiecare individ în parte, prin respect, educație, inteligență, ambiție, curățenie, bun-simț, responsabilitate, s.a.m.d. are puterea sa o întărească, astfel creând un mediu sănătos și sigur pentru toți!”, a mai scris Nicoleta Nucă.

(VEZI AICI: CE MEDICAMENT NU TREBUIE SĂ IEI ÎN CAZ DE CORONAVIRUS!)

Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat sâmbătă, la Palatul Cotroceni, că va decreta stare de urgență în toată țara începând de luni. Această decizie vine în contextul pandemiei de coronavirus, iar România nu este primul stat care trece la o astfel de etapă.

Starea de urgenţă este decretată de preşedinte prin decret contrasemnat de primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României, în 5 zile de la decretare trebuind solicitaă încuviinţarea Parlamentului. Starea de urgenţă se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar preşedintele, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.