Nicolae Robu, primarul Timișoarei: ”Ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii celor care stau în carantină sau izolare”

Publicat: 21/03/2020 | 23:00

Primarul Timișoarei lansează în spațiul public o nouă idee care ar putea stârni nenumărate controverse, asemănarea cu momente triste ale istoriei putând să îi facă pe mulți oameni să fie sceptici la o astfel de inițiativă. 

Nicolae Robu spune că oamenii care staut în izolare sau carantină ar putea fi monitorizați mult mai ușor dacă ar fi ștampilați pe mână cu tuș care să nu poată fi șters timp de 14 zile. Nicolae Robu specifică, la un moment dat, în mesaj, că speră să nu se găsească vreun ”deștept” care să îl considere… rasist.

”Încă o dată, fac apel la CALM, dar totodată la RESPONSABILITATE! Să înțelegem cu toții că NU-I DE JOACĂ!

Trebuie să fim solidari, trebuie să fim respectuoși, aprioric, cu toți semenii! Dar în egală măsură, trebuie să fim necruțători cu cei ce se dovedesc iresponsabili, criminali, pur și simplu! Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în țară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt, etc., apoi la cei ce ajunși acasă nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar și la reprezentanții autorităților ce nu-și fac datoria cu conștiinciozitate, cu rigoare desăvârșită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în țară, cât și în diversele localități în care ajung cei veniți”, a transmis Nicolae Robu în prima parte a mesajului său.

(VEZI ȘI AICI: TRAGEDIE ÎN ITALIA! O ASISTENTĂ CARE TRATA BOLNAVII DE CORONAVIRUS S-A SINUCIS LA 49 DE ANI)

”De ținerea acestora sub control depinde decisiv reușita în lupta contra pandemiei”

E drept că ideea lui Nicolae Robu s-ar putea să nu ”prindă” la public și, cu siguranță, discuțiile în contradictoriu nu vor lipsi. Dar primarul Timișoarei spune că aceasta ar fi o soluție viabilă în lupta împotriva infecției cu noul coronavirus.

”Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ștampilarea vizibilă a mâinii, cu tuș care să nu poată fi îndepărtat 14 zile! Dacă oameni educați au putut avea conduita pe care o știm, la ce să ne așteptăm de la cei – și n-aș vrea să se găsească, din nou, cum am mai pățit-o, vreun „deștept” care să mă considere rasist! -, la ce să ne așteptăm de la analfabeți sau semianalfabeți -v-ați îngrozi dacă ați vedea formularele completate de unii, la frontieră!-, de la cei care știm că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerșitul și furtul – și am greși amarnic dacă am considera că printre cei întorși nu există și unii care asta au făcut-, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunți, etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?! De ținerea acestora sub control depinde decisiv reușita în lupta contra pandemiei! Și e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens! Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem. Și o putem face cu un preț plătit minim! Diseminați, vă rog!, a fost mesajul primarului Nicolae Robu.