Nicolae Bănicioiu, declaraţii acide la adresa oficialilor români după ce s-a spus că au ignorat sprijinul oferit de câţiva medici chinezi în lupta cu coronavirusul: “Nu pot să îmi explic strategia lui Cîţu”

Publicat: 19/03/2020 | 17:01

Nicolae Bănicioiu a făcut declaraţii acide astăzi la adresa oficialilor români, de care este nemulţumit pentru felul în care gestionează criza provocată de virusul ucigaş din China. Mai mult, fostul ministru al Sănătăţii este furios şi pe faptul că autorităţile din România ar fi ignorat sprijinul oferit de câţiva medici chinezi în lupta cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Citeşte şi: Antreprenorul Ştefan Mandachi se implică în lupta anti coronavirus. Ce oferă omul de afaceri moldovean

Nicolae Bănicioiu, declaraţii acide la adresa oficialilor din România care nu ar gestiona corect criza provocată de coronavirus

La trei zile după ce Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă în România din cauza pandemiei de coronavirus, Nicolae Bănicioiu a răbufnit pe contul său de Facebook. Oficialul este furios în legătură cu unele dintre măsurile luate de autorităţile din ţara noastră în această perioadă de criză.

Află şi: S-a aflat lista medicamentelor cu care sunt tratați românii care au contractat noul coronavirus (COVID-19)

“Văd din ce în ce mai multă pasivitate la autorități în privința situației de la noi și ma simt nevoit să atrag din când în când atenția celor dispuși să asculte ce spun.

Măsurile economice au întârziat nejustificat de mult deja… nu înțeleg de ce și nu pot sa-mi explic care este gândirea și strategia lui Cîțu – anume aruncarea României în cea mai profundă criza economică a secolului. Fără idei, fără inițiativă a fost nevoie sa le scrie Pro Romania proiectul de măsuri pe care sa-l adopte ), inerți la strigătul întreprinzătorilor români, de parcă ar fi complet surprinși de ceea ce se întâmplă.

Vom vedea dacă rămân pasivi în continuare sau încep sa mai facă și câte ceva. Este spre binele tuturor să-i împingem de la spate și să-i sfătuim cu tot ce știm și putem. Constructiv. Nu cum ar fi făcut ei! Cât despre faptul ca lumea se mișcă deja în sfera studiilor clinice, se poartă discuții, se fac echipe comune de luptă împotriva virusului ucigaș – la noi nu pare să intereseze pe nimeni!

Sunt deja mai multe țări și companii care anunță studii și pași importanți în descoperirea unui vaccin sau chiar tratament, sunt deja cercetari multicentrice la care participă deja foarte multe țări – oare nu ne implicăm și noi aici? Am făcut-o în 2014 pentru tratamentul împotriva virusului C, iar în 2015 la noi funcționa și ne salvam pacienții – acum stăm pasivi și așteptăm salvarea de la alții? Dacă ei nu au cum și nici resursele sa ne rezolve și noua problemele, ce facem ?
Dacă nu ne mișcăm acum, cu siguranță orice vaccin și tratament găsit/ omologat va ajunge la noi foarte târziu…

Și apropos – în general, în astfel de situații este de dorit a se colabora cu cei care au trecut printr-o experiența similară … înțeleg ca am fi primit o ofertă de sprijin din partea unor doctori chinezi și i-am cam ignorat! Dacă este adevărat atunci este foarte grav. Ii ignorăm și pe americani, israelieni, japonezi , europeni – nu ne interesează sa participăm la efortul lor de izolare vaccin/tratament și nici să ne preocupăm ca acestea sa ajungă la timp și la noi.
Oare suntem siguri că pe noi ne ocolește urgia?” este postarea făcută de Nicolae Bănicioiu în jurul orei 16:00 pe pagina sa oficială de Facebook.

Nu rata: Avertismentul cercetătorilor: Ibuprofenul agravează infecția cu noul coronavirus! Descoperiri uluitoare făcute la persoanele depistate cu COVID-19

Oficiali din China, ofertă de ajutor în lupta cu coronavirusul pentru autorităţile din România, dar ar fi fost ignorată

După ce a transmis o ofertă de ajutor, China a organizat o videoconferință cu toți miniștrii sănătății din statele central și est-europene (17+1). Dacă toate celelalte state au participat cu ministrul sănătăţii, România nu ar fi fost reprezentată nici măcar la nivel de secretar de stat, potrivit unor surse oficiale, relatează jurnaliştii de la ştiripesurse.ro.

Ministerul Sănătăţii ar fi trimis doar un director din minister, care a intrat cu întârziere în videoconferință. Reprezentantul României nu ar scos niciun cuvânt pe parcursul videoconferinței, în timp ce toți ceilalți miniștri vorbeau despre necesarul de materiale, de echipamente, de teste. Conform  unor surse diplomatice, Ambasada Chinei la Bucureşti ar fi transmis pe diverse canale că statul asiatic nu a apreciat deloc modul neelegant în care România a tratat oferta de ajutor.