Nick Kamen a murit la vârsta de 59 de ani. Regretatul cântăreț s-a luptat multă vreme cu o boală și a fost preferatul Madonnei

Publicat: 06/05/2021 | 07:42

Este doliu în lumea muzicii din Regatul Unit și nu numai. Nick Kamen, celebru pentru piesa “I Promised Myself”, a murit la vârsta de 59 de ani. Potrivit presei de peste hotare, regretatul artist britanic s-a luptat multă vreme cu o boală și a fost preferatul Madonnei. El și-a sărbătorit ziua de naștere în urmă cu aproape o lună, mai exact pe 15 aprilie. 

A murit cântărețul englez Nick Kamen

Vestea tristă a fost confirmată pentru BBC un prieten al familiei; Boy George a mărturisit că decesul regretatului cântăreț britanic a survenit marți noaptea, 4 mai 2021.

Pe numele său adevărat Ivor Neville Kamen, artistul a devenit cunoscut în 1985, după ce a apărut într-o reclamă a mărcii de jeans Levi’s 501, în care era văzut într-o spălătorie, purtând doar boxeri în timp ce mai multe femei îl urmăreau cu privirile. Reclama respectivă, pe acordurile piesei “I Heard It Through The Grapevine” a lui Marvin Gaye, a contribuit la creşterea vânzărilor mărcii şi l-a propulsat pe Kamen la rangul de “sex simbol”, fapt ce a atras atenţia artistei Madonna.

Fascinată de carisma şi de vocea frumoasă a modelului britanic, după cum a declarat ea atunci postului BBC, Madonna i-a permis lui Nick Kamen să înregistreze una dintre piesele ei rămase în afara albumului “True Blue”, iar diva a asigurat partea de backing vocals. În acea vreme s-a zvonit că vedeta americană și carismaticul artist britanic ar fi avut o idilă; acest lucru s-ar fi întâmplat când Madonna era într-o relație cu Sean Penn.

Cu piesa “Each Time You Break My Heart” compusă de Madonna, Nick Kamen a ajuns pe locul 5 în topul muzical din Marea Britanie şi s-a clasat pe primul loc în topurile din Austria şi Suedia cu hitul “I Promised Myself” din 1990.

Ştirea morții lui Nick Kamen a adus lacrimi și suferință în sufletele celor care l-au apreciat, iar mulți dintre aceștia i-au adus câte un tribut. John Taylor de la Duran Duran a spus că regretatul artist a fost “unul dintre cei mai amabili şi mai afectuoşi bărbaţi” pe care i-a cunoscut vreodată.

În clipul de mai jos, puteți vedea câteva dintre hit-urile lansate de cântărețul Nick Kamen.

Sursa foto: captură video YouTube / Happy Charlie  & ExplorHits