News alert! Primele doze de vaccin anti-Covid au intrat în România. VIDEO

Publicat: 25/12/2020 | 14:01

Pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat în România prin la Vama Nădlac.

La fața locului au fost prezenți de șeful DSU, Raed Arafat și de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, care au plecat încă de aseară către Arad. Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Campania începe duminică

Mai departe, medicii și asistentele medicale vor primi injecția începând de duminică, 27 decembrie, când se dă startul oficial al campaniei de vaccinare în toată Uniunea Europeană. În prima etapă va fi vaccinat personalul medical și personalul din centrele de bătrâni și copii.

Citește și: Coronavirus România, 25 decembrie. Doar 3.812 de cazuri noi SARS-COV-2 înregistrate, în prima zi de Crăciun

În a doua etapă, poate primi vaccinul populația din grupele de risc, vârstnici și bolnavi cronici, precum și lucrătorii din domeniile esențiale. Apoi va demara vaccinarea populației generale. În luna ianuarie urmează să ajungă în țară un alt lot de 600.000 de doze de vaccin, suficiente pentru imunizarea a 300.000 de români.