NEWS ALERT! Marcel Vela, precizări importante de la sediul MAI. Ce se întâmplă în România, de Paşte

Publicat: 14/04/2020 | 19:45

La această oră, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul MAI Marcel Vela susține o conferință de presă, în contextul pandemiei de coronavirus care afectează și țara noastră, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă principalele informații transmise de acesta.

Conferința de presă susținută de Marcel Vela survine și pe fondul apropierii Sărbătorilor Pascale, cu atât mai mult cu cât români din Diaspora vor dori să revină în țară, în această perioadă medicală critică.

„Astăzi (n.red. – marți, 14 aprilie) vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti. Cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile astfel încât şi credincioşii, şi clericii să fie protejaţi, dar, în acelaşi timp, să se bucure şi de Sfintele Paşti şi de Lumină”, a declarat Ministrul de Interne.

(VEZI ȘI AICI: ALERTĂ MEDICALĂ. OAMENII DE ȘTIINȚĂ AU DESCOPERIT 6 TIPURI NOI DE CORONAVIRUS LA LILIECII DIN MYANMAR)

  • Nu voi anunța o nouă ordonanță militară.
  • MAI vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe, executând misiuni de susținere și ajutor.
  • Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărțirea Sfintelor Paști și a Luminii Sfinte.
  • Am semnat un Acord de susținere și sprijin cu Patriarhul Daniel, pentru acțiuni comune cu ocazia Sărbătorile Pascale.
  • Cetățenii vor trece pe declarația de proprie răspundere lăcașul de cult care este cel mai apropiat de reședință.
  • Distanțarea socială trebuie respectată.
  • Voluntarii Bisericii vor avea o banderolă pe braț.
  • Lumina Sfântă va fi împărțită de voluntari și de echipajele de poliție aflate în misiune.
  • Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei.
  • Va fi evitată aglomerația. Nu vor fi grupuri mai mari de 3 persoane.

”Toți suntem afectați în acest moment”

În cursul zilei de astăzi, Marcel Vela a ținut să mulțumească tuturor românilor pentru că dau dovadă de ”patriotism” și pentru că respectă măsurile de restricție impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare emise până acum.

„Le mulțumesc oamenilor pentru înțelegere, e un moment greu. Au dat dovadă de patriotism și responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, al tuturor, al fiecărui cetățean care luptă pentru cei dragi. Pasivitatea sau fuga de pe front va crea probleme tuturor. Cu durere le spun că toți suntem afectați în acest moment și în preajma acestor sărbători. Dar e de preferat să suferim puțin acum ca să avem începând de anul viitor și sănătate și pe cei dragi și să sărbătorim următoarele sărbători împreună”, a declarat, astăzi, Marcel Vela.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNCĂ DE 24 DE ANI, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS: ”APĂ NU PRIMIM. MÂNCAREA E CA DE SPITAL. ASISTENTELE, DE NOTA 10”)