New York-ul este la pământ. Statul american a confirmat jumătate din decesele la nivel național

Publicat: 31/03/2020 | 23:10

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat într-o coferință de presă că numărul de decese provocate de noul coronavirus înregistrate la a trecut de 1500 la nivelul întregului stat. Numărul reprezintă aproape jumătate din totul morților în toată SUA.

Cuomo a confirmat 172.196 de cazuri de coronavirus şi 1.550 de decese. Guvernatorul a subliniat că spitalizările legate de coronavirus au crescut la cel mai înalt nivel în ultimele 24 de ore, potrivit The Guardian.

Vârful pandemiei încă nu a fost atins

Totodată, Andrew Cuomo a precizat că încearcă să se pregătească pentru vârful pandemiei, care va fi în următoarele săptămâni.

„Am luptat cu acest virus din primele zile”, a afirmat el, subliniind faptul că oficialii şi reprezentanţii spitalelor trebuie să se pregătească pentru creşterea numărului de cazuri.

Guvernatorul a menţionat că este pregătit un stoc de echipamente medicale pentru momentul în care epidemia va atinge punctul critic. Pandemia de Covid-19 a cauzat moartea a 3.415 de persoane în Statele Unite, faţă de 3.305 în Chin