Netflix reduce transmiterea filmelor HD pentru a evita colapsul internetului din cauza pandemiei de coronavirus

Publicat: 19/03/2020 | 23:05

Uniunea Europeană a cerut Netflix și altor platforme de streaming să nu mai difuzeze video-uri în format HD pentru a preveni blocarea rețelelor de internet, care sunt intens solicitate în această perioadă.

Având în vedere numărul mare de țări care au impus măsuri de carantină pentru a preveni răspândirea virusului, au apărut sute de milioane de angajați care lucrează de acasă, precum și un număr chiar mai mare de copii care nu mai merg la școală și utilizează internetul. Astfel, din această cauză reprezentanții Uniunii Europene se tem că reţeaua ar putea colapsa sub presiunea traficului la care este supusă. (CITEȘTE ȘI: CE MESAJ A TRANSMIS REGINA MARII BRITANII POPORULUI ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS! „TOȚI AVEM UN ROL VITAL DE JUCAT CA INDIVIZI – ASTĂZI ȘI ÎN ZILELE, SĂPTĂMÂNILE, LUNILE URMĂTOARE”)

Din cauza milioanelor de oameni izolaţi şi plictisiţi, traficul pe platformele de streaming a crescut considerabil. Astfel, UE cere renunţarea temporară la emisia HD pentru reducerea consumului.  S-a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor.

Într-o declarație, comisarul european Thierry Breton a spus că, având în vedere situația fără precedent, platformele de streaming, operatorii de telecomunicații și utilizatorii „au toate responsabilitatea de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a internetului în timpul luptei împotriva propagării virusului”

De asemenea, într-o postare pe Twitter, Breton, a anunțat că a avut o discuție în acest sens cu cel aflat la conducerea Netflix, Reed Hastings. În urma negocierilor, Netflix a hotărât că va reduce calitatea de streaming în Europa, cel puțin în luna viitoare, pentru a preveni colapsul internetului sub tensiunea unei utilizări fără precedent din cauza pandemiei coronavirusului.

„Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix într-un comunicat.

Răspunsul imediat și prompt oferit de Netflix a fost apreciat de Thierry Breton, care a mulțumit public companiei.