Netflix, noi măsuri de securitate! Blochează accesul copiilor la anumite filme necorespunzătoare vârstei

Publicat: 07/04/2020 | 23:15

Netflix a decis sporirea măsurile de securitate, pentru a împiedica copiii să vizioneze filme neadecvate vârstei lor.

Odată cu izbucnirea epidemie de coronavirus tot mai mulți oameni au ales să apeleze la serviciile platformei de streaming pentru a se relaxa în timpul liber. S-a înregistrat și o creștere a numărului de copii care accesează serviciile Netflix, astfel platforma a hotărât să cenzureze anumite titluri de filme și să oblige adulții să folosească o parolă înainte de a da play la un film cu limită de vârstă. (CITEȘTE ȘI: NETFLIX REDUCE TRANSMITEREA FILMELOR HD PENTRU A EVITA COLAPSUL INTERNETULUI DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

De asemenea, compania a declarat că părinții vor putea să scoată anumite producții de pe profilul copiilor lor și să controleze opțiunile celor mici, informează Reuters. (VEZI ȘI: VEŞTI PROASTE PENTRU TOŢI FANII NETFLIX! AU FOST ÎNTRERUPTE FILMĂRILE PENTRU MAI MULTE SERIALE CELEBRE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI)

Aceste schimbări vin cu scopul de a câștiga încrederea părinților care nu erau mulțumiți de faptul că și copiii puteau avea acces la orice tip de film. Din această cauză, pentru segmentul de copii, Netflix a pierdut din urmăritorii, părinții având mai multă încredere în platforma YouTube Kids, care reprezintă un mediu mult mai controlat.