Netflix difuzează gratuit mai multe filme. Ce titluri sunt disponibile și de ce a fost luată această decizie

Publicat: 17/04/2020 | 21:59

Americanii de la Netflix au informat, în cursul zilei de vineri, că mai multe filme și documentare se pot urmări acum gratuit. Printre ele se află „Our Planet” şi „Explained”, canalul de YouTube al companiei, producții scoase la liber la solicitarea profesorilor.

Scopul acestei ințiative este punerea la dispoziție la instrumente virtuale elevilor pentru a continua cursurile.

Decizia de a pune la dispoziţia publicului conţinut gratuit pe platforma YouTube este o excepţie rară în cadrul strategiei de marketing a Netflix, care în mod normal percepe de la utilizatori o taxă pentru abonament lunar.

Peste 50 de milioane de utilizatori plătiți

În timp ce pandemia COVID-19 a condus la o creștere spectaculoasă, în ceea ce priveşte utilizarea internetului, stimulând acţiunile Netflix, compania se confruntă cu o competiţie din ce în ce mai dură din partea Apple TV+ şi Disney+, cu peste 50 de milioane de utilizatori plătiţi la nivel global, notează Agerpres.

„Mulţi ani, Netflix a permis profesorilor să prezinte documentare în sălile lor de clasă. Totuşi, acest lucru nu este posibil cu şcolile închise”, a notat compania într-un mesaj publicat pe blogul său, în care a explicat iniţiativa.