Nereguli la două ștranduri din Capitală. În urma controalelor, ANPC a închis unul dintre ele

Publicat: 03/08/2020 | 08:22

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat controale la două ștranduri din Capitală, iar în urma neregulilor găsite, unul dintre acestea a fost închis. 

Două ștranduri din Capitală au avut parte de controale din partea ANPC, iar în urma verificărilor, s-au descoperit mai multe nereguli. Este vorba despre ștrandurile Berceni și Crângași.

Potrivit informațiilor oferite de newsbucuresti.ro, ștrandul Berceni a fost închis temporar de ANPC pentru mai multe probleme descoperite atât în zona de agrement, cât şi în cea de servicii alimentare. De asemenea, patronul a fost amendat cu o sumă de 18.000 de lei.

NU RATA – UN ALT JUDEȚ APLICĂ MĂSURI STRICTE! MASCA DEVINE OBLIGATORIE, ÎN VÂLCEA, ÎN PIEŢE, TÂRGURI ŞI LA PISCINĂ

Nereguli la ștrandurile din Capitală

Sursa citată mai informează că ștrandul Berceni, cel care a fost închis, funcționa cu mai multe nereguli la pachet. De exemplu, serviciile alimentare nu erau conform normelor, motiv pentru care s-a propus închiderea acestuia pentru o perioadă de maxim 6 luni.

Și ștrandul Crângași a fost găsit cu nereguli. Aici, specialiștii ANPC au descoperit că existau preparate ce nu erau ținute în condiții de depozitare corecte și care puteau provoca probleme de sănătate.

Mai mult, pavimentul era murdar, frigiderele neigienizate, lăzile frigorifice aveau un strat de gheaţă şi resturi alimentare, pereţi erau neigienizaţi, cu păianjeni, coşuri de gunoi erau fără pedală. Sursa citată mai informează că erau folosite produse alimentare fără elemente de identificare și nici nu era respectată temperatura potrivită de depozitare a alimentelor. Patronul ștrandului Crângași a fost amendat, în urma neregulilor descoperite de ANPC, cu suma de 15.000 de lei.

Potrivit ultimelor hotărâri de Guvern, masca de protecție a devenit obligatorie, în mai multe orașe, în spațiile deschise și predispuse aglomerării, ceea ce presupune că inclusiv la ștranduri autoritățile ne sugerează să ne protejăm și să o purtăm, pentru a evita infectarea cu COVID-19.