Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: ”Criza coronavirusului se poate prelungi și 4 luni. Putem avea 10.000 de cazuri în România”

Publicat: 22/03/2020 | 20:58

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a avut o intervenție la Antena 3, iar avertismentul său este unul îngrijorător. România are o creștere lentă în ceea ce privește numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus, este adevărat, însă asta nu înseamnă că această criză nu se poate prelungi.

Mai mult, secretarul de stat a afirmat și că numărul pacienților infectați poate crește, iar dacă asta se va întâmpla într-un scurt interval de timp, atunci sistemul medical va fi suprasolicitat.

„Un scenariu favorabil ar fi fost să ne aflăm tot în scenariul doi și în acest moment. Putem ajunge la un număr de 10.000 de cazuri, dar ar fi un scenariu sumbru dacă se va ajunge la acest număr într-un timp relativ scurt, iar atunci ne-am confrunta cu suprasolicitarea sistemului sanitar. Criza se poate prelungi chiar și cu patru luni. Încă nu am atins acel vârf pe care îl preconizează toată lumea, a declarat Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUSUL LOVEŞTE TERIBIL! LORENZO SANZ, FOST PREŞEDINTE AL REAL MADRID, A MURIT! A FOST UCIS DE TEMUTUL VIRUS)

”Astfel nu se înregistrează mai multe îmbolnăviri”

Pe de altă parte, un alt aspect care induce o stare de îngrijorare este acela că autoritățile iau în calcul și posibilitatea ca aproximativ 10% din cazurile de infectare cu coronavirus să nu fie declarate. Și asta fiindcă pot exista cazurile asimptomatice.

„Avem norocul că unele dintre persoane încearcă să evite comunitățile și astfel nu se înregistrează mai multe îmbolnăviri”, a mai spus secretarul de stat.