Nelu Tătaru recunoaște deficiențele din Sănătate: ”Sistemul își arată mai bine ca oricând neajunsurile!”

Publicat: 03/04/2020 | 13:30

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria vineri, 3 aprilie, Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății a făcut declarații uimitoare și fără perdea despre neajunsurile din Sistemul de Sănătate.

Ministrul Nelu Tătaru recunoaște mai franc decât oricând deficiențele enorme din Sănătate. Politicianul încurajează însă românii să aibă speranță și să respecte recomandările autorităților.

”Cu toții avem același scop, să salvăm viața noastră și a oamenilor din jur! Transmit condoleanțe tuturor celor care au pierdut pe cineva drag. Știu că este un sistem cu multe dificiențe, materiale sanitare puține. Este o realitate pe care toți o cunoaștem și acum își arată mai bine ca oricând neajunsurile.”, a spus în cadrul conferinței de presă ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, declarații în criza coronavirusului: ”E o realitate pe care…

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că se vor face noi angajări în cadrul DSP.

”Direcția de Sănătate Publică au făcut și au de făcut o muncă importantă. Vom angaja încă o mie de persoane în aceste structuri. În serviciile de ambulanță, să nu uităm că acești oameni trebuie să asigure urgențele miltare. ”, a adăugat ministrul.

Mai bine de un sfert din cadrele medicale din toată țara sunt contaminate

La ora actuală, în România sunt înregistrate 3.183 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, 283 de vindecați, 13.531 de oameni se află în carantină instituționalizată, 114.646 se află în izolare, iar 116 oameni au decedat în urma contaminării. Mai mult, 16,2% din totalul cazurilor confirmate cu noul coronavirus  sunt cadre medicale.  Vârsta medie a deceselor este de 66 de ani.

CITEȘTE ȘI:  445 de infecții cu coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul…

Conform declarațiilor lui Nelu Tătaru, la Suceava lucrurile se schimbă în bine. Mâine urmează ca toate cadrele medicale să fie supuse testelor pentru COVID-19.