Nelu Tătaru, precizări importante. Se poate lua coronavirus de pe lumânarea cu care primeşti lumină? Iată ce trebuie să faci, de Paşte

Publicat: 17/04/2020 | 08:11

Dacă măsurile restrictive nu vor fi respectate în perioada Sărbătorilor Pascale, atunci numărul pacienților infectați cu COVID-19 poate exploda, iar starea de urgență s-ar putea prelungi până în luna iunie. Pentru a nu ajunge în această situație, Nelu Tătaru a făcut o serie de precizări importante în scopul limitării răspândirii coronavirusului.

VEZI AICI: ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL: CÂND SE REDESCHID ȘCOLILE? ASTA ESTE CONDIȚIA

Potrivit ministrului Sănătății, este indicat ca în Noaptea de Înviere să nu atingem lumânarea persoanei de la care vrem să luăm Sfânta Lumină, fiindcă există riscul infectării.

Cât timp suntem într-un contact direct cu o persoană infectată – suntem în scenariul 4 și oricine e suspect, mai ales dacă nu are simptomatologia. Nu putem risca.

VESTEA AȘTEPTATĂ. Când vom putea ieși, de fapt, la muncă, fără restricții. Are legătură cu obiceiurile Paștelui ortodox

Suntem într-un moment în care am reușit oarecum să limităm focarele, am reușit să facem focare mici acasă, să se consume boala în această perioadă de izolare și atunci când vom ieși să fim ori cu imunitatea făcută ori cu din ce în ce mai puțini asimptomatici care pot transmite„, a spus Nelu Tătaru potrivit Antena 3.

“Cifrele pot exploda, să ne așteptăm să vedem o creștere de cazuri!”

Noi ne limităm la un 10-12 mii în momentul ăsta. Dacă nu suntem cooperanți, dacă nu respectăm măsurile, atunci ne gândim la un 15 mii, poate 15 poate 20 de mii. Cifrele pot exploda. Cu cât suntem mai mulți care transmitem, cu atât și cazurile pe care le infectăm sunt mai multe. Atunci creșterea se face exponențial. Vedem comorbiditati multe, o să ne așteptăm să vedem o creștere de cazuri, poate nu exagerată, dar după ce o să avem un moment în care încep să scadă cazuri o să avem decese, pentru că sunt cei care suferă în acest momente de cazuri cronice, iar organismele cedează”, a mai spus ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT DUR AL SPECIALIȘTILOR. CÂT AR PUTEA DURA DISTANȚAREA SOCIALĂ IMPUSĂ DE PANDEMIA DE CORONAVIRUS