Nelu Tătaru le-a dat vestea! Microbiștii sunt în delir: când vor avea voie să intre pe stadioane

Publicat: 11/06/2020 | 11:14

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, le-a dat o veste mare microbiștilor. Dacă în acest weekend se va relua campionatul Ligii 1, Tătaru a anunțat că la următoarea relaxare a restricţiilor impuse din cazua pandemiei de coronavirus va fi luat în calcul accesul spectatorilor pe stadioane.

CITEȘTE ȘI: A TREIA ETAPĂ DE RELAXARE A MĂSURILOR ÎNCEPE ÎN DATA DE 15 IUNIE! RESTAURANTELE ȘI LOCURILE DE JOACĂ RĂMÂN ÎNCHISE. EXPLICAȚIA MINISTRULUI NELU TĂTARU

„Aş începe cu aprecierile mele pentru modul cum aţi gestionat şi dumneavoastră şi cum aţi respectat recomandările şi indicaţiile noastre. Faptul că avem zero infectări, faptul că acel program pe care l-am făcut împreună până la urmă a fost respectat şi ne-a făcut să ajungem în acest moment, în care să deschidem competiţiile. Când vorbeam cu domnul ministru Stroe cum ar fi posibil: cantonament, testări, testări tot ce înseamnă staff, transport, transport cu distanţare către baze, către hoteluri, antrenament individual, antrenament de grup, antrenament colectiv, jocuri amicale şi competiţie.

Astăzi suntem la trei luni de când a fost declarată pandemia. Dacă am reuşit ca societate, economic, sportiv, medical, să putem discuta astăzi despre reluarea competiţiilor cred că este rezultatul eforturilor tuturor, şi al nostru, şi al dumneavaostră. Un guvern care şi-a asumat trecerea printr-o pandemie, un guvern care poate nu a fost pe placul tuturor, nici în acest moment nu este pe placul tuturor, dar momentul de astăzi mă face să înţeleg că atât noi, cât şi dumneavoastră am înţeles prin ce am trecut şi că vrem să reclădim o ţară.

VEZI AICI: NELU TĂTARU, DESPRE TESTAREA BUCUREȘTENILOR, ORGANIZATĂ DE GABRIELA FIREA. „NU ESTE UN STUDIU DE REFERINȚĂ SAU ȘTIINȚIFIC PE CARE NOI SĂ ÎL LUĂM ÎN CONSIDERARE”

Mă bucur că suntem astăzi aici, aveţi tot sprijinul meu şi pentru viitor, iar dacă la urmă am fost lăsat eu cel cu restricţiile nu cred să fie decât de un bun augur că la următoarea relaxare să ne gândim poate şi la spectatori. Dar toate aceste lucruri depind de evoluţia pandemiei la noi, în România. Vă mulţumesc pentru înţelegere, vă mulţumesc pentru colaborare şi contaţi pe sprijinul meu!”, a declarat Tătaru.

Nelu Tătaru, premierul și șeful FRF și al Ligii, întâlnire pentru microbiști

Răzvan Burleanu, șeful FRF, și Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-au întâlnit joi cu premierul Ludovic Orban. La discuții au participat și Mihai Stoichiță, director tehnic al Federației, Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, și Gică Popescu, în calitate de condilier al premierului. Șeful executivului a precizat că, deocamdată, meciurile se vor juca fără spectatori:

„Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă vom vorbi şi de lucrul acesta. Am văzut că în Serbia a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul ăsta. Acolo e nebunie. Problema este că nu se compară situaţia epidemiologică de la noi cu situaţia epidemiologică din alte ţări. La noi e vorba şi de expunerea pe care am avut-o. Gândiţi-vă că la noi au venit 1,5 milioane de români din zone de focare massive,” a spus Burleanu.

Gică Popescu a insistat ca meciurile să se joace cu spectatori, dar premierul a răspuns scurt: „Toate la timpul lor”.