Nelu Tătaru intervine în scandalul „fotografia de la ziua lui Orban”: „Am trecut doar. Nu sunt nici fumător, nici băutor”

Publicat: 03/06/2020 | 12:42

Nelu Tătaru a confirmat, în cursul zilei de marți, că a fost prezent, pe 25 mai, la ziua premierului Orban, doar la începutul petrecerii pentru că nu consumă alcool și nici nu e fumător.

Ministrul a menționat că a fost „un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări”.

Citește și: Ministrul Sănătății anunță că 2,3 milioane de persoane defavorizate vor primi măști de protecție gratuite

„Am fost la început, l-am felicitat pe premier, nu am stat prea mult, am plecat. Găsesc că este un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări. Nu sunt nici fumător, nici băutor”, a declarat Nelu Tătaru, la TVR.

Cât despre recomandarea pe care i-ar face-o premierului Ludovic Orban, care este fumător, Tătaru a spus: „Este un obicei al fiecăruia dintre noi, un mod de viaţă pe care ni-l alegem şi suntem responsabili. Ca medici, interzicem fumatul, interzicem alcoolul, bem doi litri de apă pe zi, nu facem exces de sare şi zahăr. Este un context în care domnul prim-ministru Ludovic Orban şi-a asumat ieşirile, şi-a plătit amenda”.

Fotografia de la care a pornit scandalul

Amenzi pentru nerespectarea regulilor

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat sâmbătă amenzi pentru cei patru membri ai Cabinetului Orban prezenți la aniversarea lui Ludovic Orban. Aceștia au încălcat regulile privind purtarea măștii și fumatul în spații închise.

Nu rata: Ludovic Orban, gafă după gafă! Cum a fost surprins premierul într-o sală de ședințe a Guvernului după poza în care bea și fumează în biroul său

Comunicatul de presă arată că ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu suma de 3.000 de lei, miniștrii Economiei și Transporturilor, Virgil Popescu și Lucian Bode au fost sancționați cu câte 2.500 de lei pentru nepurtarea măștii, în timp ce vicepremierul Raluca Turcan trebuie să plătească o amendă de 1.000 de lei pentru purtarea necorespunzătoare a măștii. Primul ministru Ludovic Orban a primit o amendă de 3.000 de lei, pentru nepurtarea măștii și fumat în spațiul public.

Reprezentanții din guvern au declarat că toate aceste amenzi au fost achitate de miniștri prin intermediul ghiseul.ro.

Poate te interesează și: Cele mai tari glume după cheful lui Orban de la Guvern! ”Prosopul lui Marica” e deja istorie