Nelu Tătaru avertizează, după apariția mai multor focare de infecție cu virusul COVID-19. Se prelungește starea de alertă?

Publicat: 08/06/2020 | 09:15

Apariția unor focare de coronavirus în țară l-a făcut pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, să avertizeze că starea de alertă ar putea să se prelungească.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE LA SERVICIUL FURTURI AUTO DIN POLIȚIEI CAPITALEI. SINDICATUL EUROPOL, ACUZAȚII GRAVE: ”NU VORBEȘTE NIMENI DESPRE…”

Starea de urgență a fost înlocuită pe 15 mai cu starea de alertă, iar aceasta ar putea fi prelungită cu 30 de zile. Sta pentru că apar noi focare de infecție, iar Nelu Tătaru a atras atenția în acest sens. „Evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă, o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă”, a explicat Nelu Tătaru la B1TV.

Decizia va fi luată, firește, în funcție de numărul de noi îmbolnăviri, iar ministrul a dat ca exemplu focarul de la spitalul din Slatina.

Avrtismentul lui Nelu Tătaru. Se prelungește starea de alertă? Focare în țară

Secția de Chirurgie plastic de la Sptalul Județean de Urgență Slatina a devenit un focar de infecție cu virusul COVID-19. Acolo, patru persoane au fost testate pozitiv. (NU RATA: PERICOLUL NU A DISPĂRUT! A APĂRUT UN MARE FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN URZICENI! 21 DE ANGAJATE ALE UNUI ATELIER DE CROITORIE AU FOST CONFIRMATE CU SARS-COV-2)

La Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin, 12 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. Ar fi vorba despre 9 cadre medicale și 3 pacienți, notează antena3.ro. Din totalul de 12 cazuri, 9 sunt cadre medico-sanitare – 1 medic, 5 asistenți medicali și 3 infirmiere – și 3 pacienți internați în secția Neurologie, în perioada 17 mai – 6 iunie, mai scrie sursa citată. Persoanele infectate cu noul coronavirus au fost internate în spitalul Covid – secția Boli Infecțioase SJU Drobeta Turnu Severin, precum și în spitalul suport Covid- Orșova.

Și la Iași a fost anunțat focar de coronavirus. Peste 20 de persoane de la o fabrică au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dispus întreruperea activităţii într-o secţie a fabricii din municipiul Paşcani.