Nelu Tătaru avertizează că nerespectarea restricțiilor de Paște ar putea avea un efect devastator: „Sper ca trendul să rămână…”

Publicat: 19/04/2020 | 16:27

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a mai transmis o dată românilor că singura modalitate prin care putem oprirea răspândirii noului coronavirus și ajungerea la peste 15.000 de cazuri este izorarea la domiciliu.

Oficialul statului spune că nerespectarea restricțiilor poate avea efecte devastatoare în cel mai scurt timp.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli în familie, ca să nu mai avem transmitere comunitară, neavând grupări. Nerespectarea măsurii de izolare face ca numărul de cazuri să crească, mai ales că sunt şi cazuri asimptomatice.

Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent.

Vom avea o creştere şi în perioada următoare, dar lentă. Populaţia a înţeles mesajul, a păstrat distanţa socială şi a stat acasă”, a atenţionat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru la Antena 3.

Mesajul de Paște pentru români

Mai mult, Tătaru a spus că le mulțumește românilor care au înțeles mesajul și au stat în casă în noaptea de Înviere.

„Mulţumesc populaţiei care a înţeles mesajul şi să aibă răbdare încă 7-10 zile. E un moment greu, dar ne trebuie credinţa şi speranţa ca următoarele sărbători să le petrecem împreună (…) Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una-două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a transmis ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.