Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: ”Cei doi medici de la Spitalul Gerota, infectați cu coronavirus, sunt în stare critică”

Publicat: 28/03/2020 | 11:23

Într-o intevenție telefonică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a transmis că doi medici care lucrează pe secţia de la Terapia Intensivă de la Spitalul MAI Gerota sunt în stare critică, după ce au fost infectaţi cu coronavirus.

Din păcate, a mai spus ministrul Tătaru, medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale celor două doctorițe de la Spitalul Gerota infectate cu noul coronavirus. Doctorițele sunt ventilate mecanic acum, iar medicii fact tot ceea ce este omenește posibil pentru ca viețile lor să fie salvate.

„Sunt în stare critică (n.red. – cele două doctoriţe de la Spitalul Gerota), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tatătaru, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Cele două doctorițe au 40 de ani și nu prezintă un istoric medical din care să reiasă că au și alte probleme medicale.

(CITEȘTE ȘI: COVID-19 ÎN ROMÂNIA. ȘEFA DE LA TERAPIE INTENSIVĂ A SPITALULUI GEROTA, ÎN STARE CRITICĂ!)

Dacă i se spune să stea liniștit, răspunde cu marș­”

Ofițerul MAI de la Gerota, cel care a transmis coronavirusul la peste 60 de persoane – dintre care 30 cadre medicale -, a avut un comportament de-a dreptul scandalos în spital. Cu toate că a generat panică și a făcut foarte mult rău, el era de părere că, totuși, nu a greșit cu nimic.

Potrivit informațiilor oferite de impact.ro, ofițerul MAI de la Gerota le răspunde medicilor foarte urât și chiar consideră că nu a greșit cu absolut nimic. „Nu consideră că a greșit cu nimic, ba din contră. Nu se simte vinovat nici că a mințit, nici că și-a îmbolnăvit soția, fiul, nora însărcinată și nepotul. Nu este deloc politicos și nu a renunțat la tonul ridicat nici măcar atunci când starea dumnealui s-a înrăutățit puțin. Dacă i se spune să stea liniștit, răspunde cu marș­”, au declarat surse din interiorul spitalului.