Nelu Tătaru a tras un nou semnal de alarmă în războiul cu noul coronavirus: “Mai avem vreo 3 săptămâni de urcat. Păstrăm…”

Publicat: 13/04/2020 | 18:09

Aflat într-o vizită oficială în Galați, ministru Sănătății a tras un nou semnal de alarmă în războiul cu noul coronavirus. Potrivit declarațiilor făcute de Nelu Tătaru, țara noastră mai are vreo “trei săptămâni de urcat” ca să ajungă în vârful epidemiei de COVID-19.

Citește și: Prima măsură luată de Nelu Tătaru la Spitalul din Focșani: conducere militară!

Nelu Tătaru a tras un nou semnal de alarmă în războiul cu noul coronavirus

În timpul conferinței de presă, demnitarul a subliniat că trebuie păstrate în continuare precauţiile şi distanţarea socială încă vreo trei săptămâni, timpîn care pandemia de corovarirus va avea un trend crescător. Întrebat care a fost logica închiderii cimitirelor, Nelu Tătaru a explicat că măsura respectivă răspunde necesităţii distanţării sociale, aşa cum s-a decis şi cu închiderea stadioanelor, dar şi a altor unităţii pretabile aglomeraţiilor.

Află și: STARE DE URGENȚĂ. Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani

“Închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe. Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat”, a declarat ministrul Sănătății, relatează Agerpres.

Nu rata: “Chinezii au făcut coronavirusul în laborator și noi avem dovada”. Ultima teorie a conspirației poate porni Al Treilea Război Mondial

Potrivit celor mai noi informații, în România există 6.633 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2, iar 318 de persoane au pierdut lupta la viață.

Citește și: Jean Paler, în pericol din cauza pandemiei: “Suntem puși pe lista de exterminare”. Ce se întâmplă cu actorul care a fost operat pe cord deschis