Nelu Tătaru a făcut anunțul. La câte cazuri va fi atins vârful pandemiei de COVID-19 în România. “Încă suntem pe panta ascendentă!”

Publicat: 24/04/2020 | 07:38

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că vârful pandemiei de COVID-19 ar trebui să fie, în caz că s-au respectat restricțiile de Paște, între 10.000 și 12.000 de cazuri. Apoi, în funcție de numărul de îmbolnăviri și de cel al deceselor, urmează să se stabilească cât de mult se vor relaxa anumite restricții după 15 mai.

Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină (…) Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la Sărbătorile Pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri„, a spus Nelu Tătaru.

Aradul, pe drumul cel bun

Prezent într-o vizită de lucru la Arad, ministrul Sănătății a precizat că orașul arată mult mai bine față de acum două săptămâni, când a fost prezent în județ.

Trebuie să înţelegem că Aradul este la poarta de intrare a ţării, că pe aici cred că a fost cel mai mare flux de concetăţeni care s-au întors în ţară, că aici am avut şi foarte multe centre de carantină, că aici au fost şi momente în care, laolaltă, şi personal medical şi pacienţi au fost puţin dezorientaţi, dar în acest moment pot spune că s-au reaşezat atât ca personal, cât şi ca atitudine„, a mai afirmat Nelu Tătaru.