Nelu Tătaru a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru COVID-19

Publicat: 23/06/2020 | 07:15

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru noul coronavirus (COVID-19) până în acest moment. În același timp, Tătaru i-a arătat cu degetul pe aceia care instigă la nerespectarea măsurilor de precauție pe care autoritățile le-au cerut. Ministrul Sănătății spune că politicul a intervenit prea repede peste medici.

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ, PLANUL LUI NELU TĂTARU! CALCULE ARUNCATE ÎN AER. CE PREGĂTEȘTE GUVERNUL PENTRU URMĂTOAREA PERIOADĂ

„Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic… Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă. (…) Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru COVID-19

De asemenea, Nelu Tătaru a mai anunțat și câți români au fost testați pentru noul coronavirus. Este vorba de 371.000 de români! Până luni, 22 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost prelucrate 630.374 de teste. Ministrul Sănătății spunea, zilele trecute, că România așteaptă apariția vaccinului anti-COVID-19. ”Ne-am înscris, am avut discuțiile, vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE NELU TĂTARU! DE CE LIPSEȘTE EUTHYROX DIN FARMACII?

Putem să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva… Gândiți-vă că acum o lună de zile se discuta că cei mai avansați sunt Sanofi cu GlaxoSmithKline care produceau pentru Statele Unite, cu termen a doua jumătate a anului viitor. Când comunitatea europeană a hotărât să facem acele donații tocmai pentru un vaccin, tratament, noi am solicitat pentru un vaccin acea sumă pe care am donat-o”, a declarat Nelu Tătaru.