Nelu Tătaru a făcut anunțul. Când revenim la viața normală

Publicat: 25/06/2020 | 07:31

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat când vor reveni românii la o viață normală. Măsurile de relaxare nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată, cum de altfel se întâmplă în ultimele zile. Iar oamenii trebuie să respecte măsurile de precauție impuse de autorități.

CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE PENTRU PACIENȚI COVID-19. TIMPUL PETRECUT ÎN SPITAL SCADE SEMNIFICATIV. ANUNȚUL LUI NELU TĂTARU

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru le-a cerut oamenilor să respecte regulile, între care cele mai importante, păstrarea distanțării, purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport și evitarea zonelor aglomerate. ”Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru a făcut anunțul. Când revenim la viața normală

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut acest anunț după ce în România a avut loc o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus. În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 321 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 321 noi cazuri de îmbolnăvire, în timp ce cu o zi înainte au fost raportate 214 de cazuri. Bilanțul total al cazurilor pozitive a ajuns la 24.826 în România.